maanantai 29. toukokuuta 2023

Kiireen keskellä

Viimeisen viikon aikana olen tuntenut kiirettä, tosin kaikki kiire ei ole johtunut töistäni. Töiden osalta kiireen tunne voi olla kuluttavampaa kuin tavallisessa tilanteessa. Toisaalta huomaan omalta osaltani kiireen ja stressin herättävän minussa tehokkuutta ja kiireen purku taas tuo onnistumisen tunteen. Sopiva määrä stressiä tuo usein esiin paineen sietokyvyn ja kyvyn selvitä stressin läpi.

Töiden osalta stressini ei ollut kovin merkittävä, mutta sain tehdä töitä monipuolisesti. Olen todennut viihtyväni töissä parhaiten, kun voin tehdä töitä ja niitä riittää. Hiljaisemmat päivät ovat haastavampia, koska joudun pohtimaan, mihin voisin aikaani käyttää (hyödyllisesti) ja mikäli tämä arvio ei tuota tulosta, kysyn muilta, voinko auttaa jossain tai olisiko heillä mielessään jotain töitä, jota voisin tehdä.

Viime viikolla käytin vapaa-aikaani vierailemalla vapaaehtoisena koiran kanssa, pelaamalla puolikkaan kierroksen golfia valmistellen lauantain päätapahtumaa eli minun ensimmäistä pistebogey golf-kisaa ja vielä sunnuntaina toinen vapaaehtoisvierailu. Olen tähän asti pelannut golfia lähinnä mukavana ajanviettona ja rentona urheiluna, mutta osallistunut yleensä kerran vuodessa scrambleen. Viime kesä oli ensimmäinen vuosi, kun kävin säännöllisesti seuran tarjoamissa golftreeneissä ja viime talvena kävin ensimmäistä kertaa koskaan myös talvitreeneissä. Huomasin talvitreenien jälkeen eron kevään ensimmäisissä peleissä ja koen näiden harjoitusten auttaneen peliäni eteenpäin. Tämän ansiosta todennäköisesti pärjäsinkin yllättävän hyvin kisassa ja pelini oli kohtuullisen tasaista.

Nämä vapaa-ajan aktiviteetit tekivät viime viikostani hieman tavallista kiireisemmän, mutta toisaalta antavat tasapainoa tietokoneen ääressä työskentelylle. Jätin viikkooni myös pari rauhallisempaa iltaa, joiden aikana sain vain olla ja palautua. Onkin tärkeää, että jokainen tasapainottaa viikkonsa ja päivänsä itselleen sopivasti, jotta jaksamme toimia arjessa. Joillekin tämä tarkoittaa rauhallista iltaa saunoen ja toisille iltaa seurustellen ystävien kanssa kahvin äärellä ja kolmannet käyvät salilla tai muuten liikkumassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiireen hallintaa

Elokuun lopusta alkaen elämäni on alkanut keräämään vauhtia ja nyt töidenkin puolella tehtäviä tuntuu pikkuhiljaa jo riittävän. Toistaiseksi...