maanantai 19. kesäkuuta 2023

Mielenkiinto uusia taitoja kohtaan

Sanonta nälkä kasvaa syödessä voi olla jossain tilanteissa hyvinkin totta ja mielenkiinto kehittää omia taitojaan eteenpäin tai löytää uusi harrastus tämän takia on positiivinen mahdollisuus. Olen itse antanut periksi näille mielenkiinnoille vuosien aikana, ja sen myötä olen löytänyt omalla alallani alueen, joka tuntuu osuvan yhteen mielenkiintojeni ja taitojeni kanssa. Joitakin kokeilemiani taitoja ovat kitaran soitto, visuaalisen suunnittelun taidot, koodauksen harjoittelu sekä kielitaitojeni kehittäminen. Osa näistä taidoista ei tietenkään ole erikoistujan tasolla, kuten kitaran soitto, mutta pystyn halutessani hyödyntämään näitä kokeiluja jossain määrin. Lomani lähestyessä olen alkanut suunnitella asioita, joita haluan harjoitella ja kehittää paremman ajan kanssa. Minulla on jo jotain alani lukemista kasassa kesää varten ja kehittelen muitakin taitoja harjoiteltavaksi.
Ennen lomaani ehdin kuitenkin vielä harjoittaa taitojani töissä. Pääsin jo viime viikolla kehittämään taitojani ihmisiä "piirtäen" ja vaikka en itse koe tulosta vielä täydelliseksi, olen tyytyväinen lopulliseen tulokseen ja sain tästäkin lisää luottamusta ja itsevarmuutta omiin taitoihini. Lisäksi joka kerta, kun toteutan eri tuotantosijaintiin tarkoitettuja materiaaleja, saan lisää kokemusta Adoben ohjelmien asetusten kanssa toimimisesta ja pystyn toteuttamaan työni jatkossa aina sulavammin.
Oma näkemykseni omien mielenkiintojen tutkimisessa ja uusien taitojen kehityksen kokeilussa on suositus. Mikäli näitä asioita ei lähde kokeilemaan ja tutkimaan, ei koskaan opi uutta tai kehity asioissa. Tai toisaalta ei koskaan tiedä miten hyvä kyseisessä asiassa on. Jos kyseinen aihe ei olekaan se itseä kiinnostava, voi mielenkiinnon ohjata toiseen aiheeseen ja asian kokeilematta jättäminen ei jää kaduttamaan myöhemmin.

Mikäli siis tätä lukevat ovat pohtineet jonkin taidon tai harrastuksen kokeilua, kannattaa mahdollisuuksien mukaan antaa tälle mielenkiinnolle mahdollisuus ja kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiireen hallintaa

Elokuun lopusta alkaen elämäni on alkanut keräämään vauhtia ja nyt töidenkin puolella tehtäviä tuntuu pikkuhiljaa jo riittävän. Toistaiseksi...