maanantai 26. kesäkuuta 2023

Miten parantaa CV:tä ja erottautua muista?

Melkein vuosi sitten, kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen, yksi pohtimani aihe työnhaussa oli erilaiset työkalut, joita hakijan kannattaa harkita käyttöönsä. Tuolloin käsittelin lyhyesti vaihtoehtoista CV:n esitystapaa, joka oli CV video. Kun itse valmistuin ja aloitin työnhaun, loin itselleni kotisivut ja CV videon. Toki tämän ohella sivuni sisälsivät perinteisemmänkin CV:n sekä portfolioni.

Työnhaussa perinteisesti tärkeimpänä työkaluna nähdään CV, jossa hakija kertoo taustoistaan potentiaaliselle työnantajalle. Tämän takia hakijat voivatkin löytää useita hieman eri tyyleillä rakennettuja CV pohjia käyttöönsä. Näiden pohjien myötä esiin nousee haaste: miten erottautua laumasta, kun kaikilla on pääsy näihin samoihin pohjiin? Ratkaisuna tähän on luoda omanlaisensa CV pohja, jota käyttää työnhaussaan. Merkittävästi erilainen CV pohja onkin muuttaa paperina esitetty CV videon muotoon. CV videoiden käyttö on vielä kohtuullisen vähäistä, mutta kasvattaa suosiotaan. CV video on siis hyvä keino erottautua muista, mutta on huomioitava, että tämän ei ole tarkoitus täysin korvata perinteistä CV:tä, vaan tarjota tähän oma lisämausteensa.

Tähänkin on jo olemassa erilaisia artikkeleita sekä vinkkejä antavia videoita, joiden pohjalta jokainen saa perusneuvot hyvän videon luontiin. Olen pari näistä listannut loppuun, mutta videota suunnitellessa kannattaa aiheeseen perehtyä vielä paremmin hakemalla aiheesta tietoa googlen sekä YouTuben kautta lisää. Lisäksi kannattaa katsoa muutamia muiden tekemiä CV videoita inspiraation ja mahdollisten lisävinkkien saamiseksi.

CV videon voi ajatella omana hissipuheenaan työnantajalle tai lyhyenä haastatteluna. Videota tehdessä on tärkeää tavoitella lyhyttä ja tiivistä videota, jotta rekrytoijat jaksavat ja ehtivät katsoa videon loppuun. Lisäksi video kannattaa pyrkiä rakentamaan mielenkiintoiseksi ja houkuttelemaan rekrytoijaa pysymään videon äärellä. Videota luodessa kannattaakin herätellä sisäistä influensseria tai markkinoijaa, ja keksiä videolle se juju. joka herättää katsojassa mielenkiinnon videota kohtaan ja ylläpitää tätä läpi videon.


6 vinkkiä CV videon tekoon: https://www.youtube.com/watch?v=5iMgf3k88DI

Näin kuvaat video-CV:n: https://tyopaikat.oikotie.fi/vinkit-tyonhakuun/artikkelit/nain-kuvaat-video-cvn

How to make a video resume: https://www.indeed.com/career-advice/resumes-cover-letters/how-to-make-a-video-resume



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiireen hallintaa

Elokuun lopusta alkaen elämäni on alkanut keräämään vauhtia ja nyt töidenkin puolella tehtäviä tuntuu pikkuhiljaa jo riittävän. Toistaiseksi...