maanantai 7. elokuuta 2023

Uusien taitojen kokeilua

Kesän aikana olen viettänyt aikaa rentoutuen ja matkustellen, mutta olen myös tehnyt jotain hyödyllistäkin. Lomani alkaessa investoin uuteen kameraan ja olen tähän hieman tutustunut kuvaamalla. Osana tätä kuvausta olen myös harjoitellut/herätellyt muistiani Photoshopin käytössä ja tehnyt ottamiini kuviin pieniä korjauksia tai siivoamista.

Tavoitteenani on jatkaa kameraan tutustumista vielä jatkossa ja ottaa käyttööni kaikki laadukkaan kameran antamat mahdollisuudet ja edut. Näin jo keväällä töissäni paikkoja, joissa voisin laadukkaalla kameralla saada aikaan vielä parempia tuloksia töissäni ja tämä olikin yksi motivaattoreistani kyseisen investoinnin tekoon. Kamera on minulla kulkenut mukana jo noin kuukauden verran ja yritän mahdollisuuksien mukaan aina valita sen käyttöön puhelimeni sijaan. Vaikka puhelin onkin ollut tähän asti varsin kätevä tallentamaan niitä hetkiä, joita ei ehkä osaa odottaa.

Osa näistä ottamistani kuvista on saattanut löytää tiensä jo blogiini, mutta ajattelin tuoda alla esille muutamia vertailuja alkuperäisen ja muokatun kuvan sekä järjestelmäkameran ja puhelimen kameran välillä.

Alkuperäinen, järjestelmäkameralla otettu kuva

Photoshopilla muokattu kuva


Järjestelmäkameralla otettu, Photoshopilla muokattu
kuva (rajaus ja sävyjen korjaus)

Järjestelmäkameralla otettu, Photoshopilla muokattu
kuva (rajaus ja sävyjen korjaus)

Järjestelmäkameralla otettu kuva

Puhelimella otettu kuva

Järjestelmäkameralla otettu ja Photoshopilla
muokattu kuva (kuvan kierto, sävyjen korjaus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiireen hallintaa

Elokuun lopusta alkaen elämäni on alkanut keräämään vauhtia ja nyt töidenkin puolella tehtäviä tuntuu pikkuhiljaa jo riittävän. Toistaiseksi...