maanantai 8. elokuuta 2022

Työttömän työviikko

Työttömyys ei tarkoita, että työhakemuksia on tehtävä joka päivä ja ilman taukoja. Minulle tämän ymmärtäminen oli tärkeää, sillä stressasin saamattomuuttani, kun en joka päivä jaksanut tai ehtinyt täyttää hakemuksia. Tarvitsin apua ymmärtääkseni, että myös CV:n tekeminen ja päivittäminen sekä muiden työnhakumateriaalien työstäminen on työnhakua ja näin ollen, jos vietän päivän päivittäen kotisivujani ja CV:täni, minun ei tarvitse ajatella että en ole työnhakua tehnyt yhtään. Uskoisin myös, että omien taitojen edistämisen saa laskea työnhauksi, koska se voi parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä tulevaisuudessa. Tietenkin kaikkea kannattaa tehdä kohtuudella, sillä jos kaiken ajan käyttää muihin asioihin kuin niiden hakemusten tekoon, ei sitä työtäkään todennäköisesti löydy. Paras taktiikka olisikin varmasti suunnitella itselle aikataulu, jossa voi määrittää eri päiville omat tavoitteensa.


Säännöllisempi aikatauluni on vielä työnalla, mutta esimerkkinä voin käyttää viime viikon aikatauluani:

Maanantai: Työvalmentajan kanssa tapaaminen, blogin postaus, LinkedIniin päivittäminen blogitekstistä, blogin linkin lisääminen profiiliin, blogin sekä kotisivujen linkkien thumbnailien lisääminen.

Tiistai: Työilmoitusten läpikäyntiä, kahden työhakemuksen teko, hakemuskirjeiden hiominen ilmoitettuihin tehtäviin sopiviksi, muutamien muiden ilmoitusten linkkien valmiiksi tallentaminen ja tietojen kirjaaminen tekemääni työnhaku taulukkoon

Keskiviikko: Kasvimaan hoitamista, sadon keräämistä ja säilöntää

Torstai: Muiden juoksevien asioiden hoitamista

Perjantai: Vapaa päivä

Lauantai: Kahteen työilmoitukseen hakemusten teko, CV:n päivittäminen, hakemuskirjeen päivittäminen tehtäviin sopiviksi, tietojen kirjaaminen työnhaku taulukkoon, videotervehdyksen suunnittelu, kuvaaminen ja editointi

Sunnuntai: Blogin kirjoittaminen


Viikko oli minulle tuottoisa, mutta olin suunnitellut kirjoittavani blogia jo aikaisemmin viikolla ja halusin suunnitelmiini jättää vielä blogin hiomiselle yhden päivän. Jotkin suunnittelemani asiat kuitenkin veivät pidemmän aikaa kuin olin ajatellut ja tämän takia blogin kirjoittaminen jäi viimeiselle päivälle. Esimerkiksi Lauantain työilmoitusten tekeminen vei huomattavasti pidemmän aikaa kuin olin ajatellut, koska päädyin päivittämään hakemuksen lisäksi myös CV:tä ja toiseen hakemukseen pyydettiin videotervehdystä jonka videointiin minulla meni useampi kerta ennen kuin sain hiottua haluamani puheen kuntoon.

Tästä huolimatta, tein ja lähetin useamman hakemuksen tällä viikolla ja ehdin vielä kirjoittaa blogiani viimeisenä päivänä. Pakko tosin myöntää, että olin jo edellisen kirjoitukseni jälkeen aloittanut myös tämän kirjoituksen tekoa ja minulla oli näin ollen jonkinlainen runko kirjoittamistani varten valmiina.

Mitä itse kehittäisin vielä tuossa antamassani viikossa, olisi mahdollisesti jonkinlaisen alani työkalun tai muun alani taidon kehittäminen. Toinen mitä voisin harkita tekeväni työilmoituksien lähettämisen tilalla olisi tarvittaessa LinkedInin tai kotisivujeni päivittäminen. Voisin varmasti myös alkaa jo suunnitella oman CV videoni päivittämistä, joten senkin suunnitteluun voisin varata jonain viikkona aikaa.

Työttömänä, kuten töissäkin, ollessa ei työviikkojen tarvitse olla joka viikko samanlaisia tai samoja asioita toistavia, mutta itselläni jonkinlainen töiden saamista edistävä työskentely joka viikko pitää työnhaun tekemisen kynnyksen matalalla ja en päädy siihen "pitäisi aloittaa" -tilaan. Päivän rytmittäminen yleisesti auttaa myös pitkässä juoksussa, sillä kun niitä töitä sitten saa, muutos arkeen ei ole suuren kynnyksen takana.

Jokaisen on lopulta suunniteltava itselleen sopiva aikataulu viikolleen, sillä jokaisen elämä on erilainen. On myös hyvä antaa itselleen anteeksi, jos suunniteltu aikataulu ei toteudukaan, sillä joskus aikataulut voivat venyä ja jokaisen elämässä voi tulla yllättäviä tilanteita jotka nousevat muiden asioiden edelle. Jos työilmoituksiin ei tarvitse tuottaa useita uusia liitteitä tai hakemukset eivät vaadi pitkien lomakkeiden täyttöä CV:n lähettämisen lisäksi, voi hakemuksia tehdä useampiakin viikossa, mutta mitä enemmän hakemuksissa halutaan tietoa hakijasta, sen pidempään jokaisen hakemuksen tekemisessä kestää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiireen hallintaa

Elokuun lopusta alkaen elämäni on alkanut keräämään vauhtia ja nyt töidenkin puolella tehtäviä tuntuu pikkuhiljaa jo riittävän. Toistaiseksi...