maanantai 5. joulukuuta 2022

Mistä tunnistaa taistelijan?

Halusin tällä viikolla käsitellä jotain hieman vaikeampaa ja henkilökohtaista aihetta. Ja tähän kirjoittamani otsikko viittaa. Taistelijasta voi tulla monia asioita mieleen. Yksi mieleen tuleva asia voi liittyä peleihin ja sodankäyntiin, mutta itse haluan tällä viitata henkiseen ja mahdollisesti fyysiseenkin puoleen. Nykyisessä elämässä monella on haasteita elämän eri vaiheissa ja näistä selviäminen sisältää omat taistelunsa. Näitä haasteita voivat olla fyysiset ongelmat ja sairaudet, mutta myös henkisesti rasittavat aiheet, kuten stressi ja mielenterveyteen liittyvät haasteet. Jokainen kokee kunkin haasteen yksilöllisesti ja näin ollen on vaikea arvioida, mikä arjen haaste on kullekin se suurin ja vaikein ylittää.

Itse koen olevani henkisesti taitelija, sillä olen nuoresta iästäni huolimatta kokenut jo useita erilaisia haasteita esimerkiksi lapsuus ja nuoruus ajan jonkin asteisesta kiusaamisesta niin koulussa kuin harrastuksessakin ja näistä seuranneen masennuksen haasteet. Edelleen nämä historian jättämät jäljet näkyvät ajoittaisena harmautena mielialassa. Tämä voi ja on myös lauennut ajoittain arjessa tulevien pienempien haasteiden takia. Työttömänä tämän huonon olon on laukaissut stressi työpaikan löytämisestä sekä harmi jatkuvista kieltävistä vastauksista.

Koen olevani taistelija, sillä en ole antanut periksi huonolle ololle, vaan taistelen itseni eteenpäin. Minulle tästä huonosta olosta puhuminen on ollut haastavaa, mutta joka kerta olen taistellut olotilan läpi. Viime aikoina olen jälleen taistellut kieltävien vastausten keskellä riittämättömyyden tunteen kanssa, mutta olen pitänyt tilanteen hallinnassa harmista huolimatta. Olen tätä riittämättömyyden tunnetta vastaan taistellut jo pitkän aikaa työttömyyteni aikana, koska vastaukset ovat viitanneet kokemattomuuteeni. Nämä vastaukset ovat harmittavia, koska en kokemukseeni pysty vaikuttamaan ilman töitä. Nyt vuoden pimeimpinä aikoina nämä hylkäykset sysäsivät minut tilanteeseen, jossa joudun työstämään itseni todella läpi tästä tunteesta, kun aikaisemmin olen onnistunut tunteen työntämään pois tai antaa asian olla ja siirtyä eteenpäin.

Viikon aihe on hieman vaikea päättää, mutta tavoitteenani oli tuoda tällä päivityksellä esiin, että henkinen (ja fyysinenkin) vahvuus on hyödyksi työnhaussa ja työelämässä. Tämän ansiosta vastoinkäymiset eivät ole uusi asia ja niistä on ennenkin selvitty, kun niitä työelämässä tulee. Mikäli ei ole aikaisempaa kokemusta haasteita, voi vastassa olla raskas polku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiireen hallintaa

Elokuun lopusta alkaen elämäni on alkanut keräämään vauhtia ja nyt töidenkin puolella tehtäviä tuntuu pikkuhiljaa jo riittävän. Toistaiseksi...