maanantai 17. huhtikuuta 2023

Toisenlainen työpaikka

Viime viikolla kerroin aloittaneeni uudessa työpaikassa ja opettelevani minulle uudenlaisia tehtäviä. Tällä viikolla ajattelin kertoa erään toisen työpaikasta, nimittäin oman koirani. Olen jo useamman vuoden toiminut vapaaehtoisena Suomen Karva-kaverit ry:n toiminnassa Pikin kanssa ja saanut kokemusta useammasta erilaisesta tilaisuudesta ja vierailusta. Viime vuoden lopusta testautin mukaan myös vanhempieni koiran ja käyn nyt molempien kanssa vierailuilla.

Koirat voivat työskennellä monenlaisissa tehtävissä tullin ja poliisin toiminnan lisäksi pelastustehtävissä ja homekoiriakin on olemassa. Meidän osaltamme Karva-kaverit toiminta on Pikille osunut työpaikka, jossa käydään vierailuilla. Valitsen molempien koirien kohteet sen mukaan, missä koirat tuntuvat viihtyvän ja näin kummallekin on muotoutunut hieman omiakin vierailukohteita. Olen myös käynyt molempien kanssa samassa paikassa keikalla esimerkiksi tapahtumassa, jossa olen ensin yhden koiran kanssa paikalla ja vaihdan sitten toiseen koiraan.

Viime aikoina olen huomannut Pikillä ominaisuuksia, joiden uskon toimivan Karva-kavereiden toisessa vierailumuodossa, nimittäin etätoiminnassa. Lähivierailuilla harvoin voidaan esitellä kuinka paljon Piki oikeasti osaakaan ja etätoiminta tarjoaa mahdollisuuden näyttää Pikille mukavammassa ympäristössä, eli esimerkiksi kotona, eri temppuja ja taitoja. Näiden pohdintojen johdattelemana suoritimmekin tänään Pikin kanssa etätoimintaan arvioinnin ja pääsemme toivottavasti pian tähänkin toiminnan muotoon mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiireen hallintaa

Elokuun lopusta alkaen elämäni on alkanut keräämään vauhtia ja nyt töidenkin puolella tehtäviä tuntuu pikkuhiljaa jo riittävän. Toistaiseksi...