maanantai 15. toukokuuta 2023

Taitojani: Liikkuva kuva

Visuaalisen suunnittelun kautta olen alkanut opetella itsenäisesti myös liikkuvaan kuvaan liittyviä taitoja, kuten animointia sekä videoeditointia. Animaatiot ovat käytännössä jo lapsena tehtyjen stop motion -elokuvien tai vihkojen kulmiin piirrettyjen hahmojen omaisia. Tuosta lapsena tehdystä lego elokuvasta tosin on tullut jo kehittyneempi versio laadukkaampien ohjelmien kautta, kun piirrettävien hahmojen eleet kuvataan pienempinä muutoksina lyhyemmän ajan sisällä.

Videoeditoinnin puolella aloitin harjoittelun erään opintojeni aikana toteutetun harjoituksen kautta ja tuolloin opettelu tapahtui yhden pitkän illan aikana, kun opettelin itselleni täysin uutta ohjelmaa. Kuitenkin tuon kipuilun jälkeen jatkoin harjoittelua ja huomasin itse kehitystä tuon lyhyen projektivideon ja CV videoni editoinnin välillä. Nyt olen jo ohjelman kanssa tuttu ja tiedän mielestäni editoinnista kohtuullisesti ja kehityn edelleen joka kerta ohjelmaa käyttäessäni yhä tehokkaammaksi tekijäksi.

Sekä animaatiossa, että videoeditoinnissa minulla on yksi iso yhteinen asia: olen molemmat taidot opetellut omien opintojeni ulkopuolella, enkä siis näihin taitoihin saanut ohjausta muuten kuin kokeilemalla sekä verkosta tietoa hakemalla. Toki taustani muotoilijana auttoi näidenkin taitojen kehittämisessä, sillä luovan suunnittelun osaamisesta ja ymmärtämisestä on myös videoita suunnitellessa ja toteuttaessa hyötyä. Etenkin animaatiossa alkuun pääsee helpommin, jos on piirtänyt itselleen jonkin luonnoksen hahmosta ja mahdollisesti jopa käsikirjoitusta animaatiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiireen hallintaa

Elokuun lopusta alkaen elämäni on alkanut keräämään vauhtia ja nyt töidenkin puolella tehtäviä tuntuu pikkuhiljaa jo riittävän. Toistaiseksi...